top of page

The born of MØPA System

Het nieuwste paradepaardje van Blauwdruk Conceptbouwers is MØPA! Al in de beginfase van Blauwdruk werd er gesproken over een modulair en duurzaam decor dat constant herbruikbaar is. Mede door corona kwam er extra tijd beschikbaar om hier volop in te duiken en onze visie te concretiseren tot werkend product. Maar dit was zeker niet 1,2,3 gedaan en daar ging een lang proces van onderzoek, tekenen, prototypes bouwen en testen aan vooraf.


Van visie naar prototype

De visie werkte we uit in een idee en vervolgens gingen we op onderzoek uit. Na veel onderzoek op het wereldwijde web, kwamen we ontzettend veel informatie tegen over modulaire systemen. Maar vaak waren deze alsnog gericht op eenmalig gebruik en werd alleen het frame hergebruikt of je kon het alleen op Layher bevestigen. Dat moest anders, dus werd er aan de tekentafel een eigen systeem ontwikkeld. Eén systeem dat bestaat uit panelen in verschillende formaten en met verschillende frontjes die je allemaal aan elkaar kan koppelen. Hierdoor zijn ze herbruikbaar, maar ook multi-inzetbaar. De schetsen werden intern en extern besproken, er werden aanpassingen gedaan en na de definitieve ontwerpen was het tijd voor de prototypes.


Van prototype naar productie

De prototypes waren een succes! Het systeem werkte goed en met de prototypes in de handen, konden we beginnen met de eerste batch panelen. Na vele dagen bouwen en veel hulp van vrienden hadden we eindelijk de eerste 200 panelen klaar en op East Nomads werd de eerste pillar geplaatst. Al snel kwamen we erachter dat je al een flinke hoeveelheid panelen nodig hebt om te kunnen variëren en grotere opdrachten aan te kunnen nemen. Dus toen draaide de loods wederom op volle toeren. Dit keer werd het boren en op maat laten zagen van de frames uitbesteed aan EAST-WOOD. Mede hierdoor werd de productiesnelheid enorm opgeschaald en rolde de tweede batch in recordtempo van de loopband.


Van productie naar lancering

Met 585 geproduceerde panelen was het tijd om naar de lancering toe te werken. In de beginfase werd er nog veel geëxperimenteerd met de mogelijkheden en werd MØPA ingezet voor diverse projecten zoals de Buurt, Culthuis en WIJpark. Na een jaar van ontwerpen, bouwen en testen in de praktijk, is het nu eindelijk tijd om MØPA van de daken te schreeuwen! Op 14 februari werd MØPA officieel gelanceerd en is het tijd om de wereld kennis te laten maken met een modulair en efficiënt decor.


Wil je echt alles te weten komen over MØPA? Dan kan je hier alles erover lezen!


Kommentit


bottom of page